waiting to be found

Jaha? Ligger för tillfället på sängen med ett glas vin och kollar ut genom fönstret. Gubben blev sen från jobbet så jag måste slå ihjäl en halvtimme nu. Hur gör man det bättre än med lite bra musik och ett glas vin? Tänkte väll det. Dessutom har min semestervecka börjat på riktigt nu. Inget mer städa, packa, ordna och sortera. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av veckan! Imorgon kommer Sofia hit och myser på dagen, lunch och massor av catch up blir det. Sen får vi se vad resten av veckan bjuder på! Lillebror och Märta kommer hit på fredag och blir över helgen iallafall, gud så trevligt!





done and done

Gud vad skönt! Kan inte sätta ord på känslan. Varenda liten vrå av lägenheten var skinande ren och hyresvärden var mäkta imponerad! Jag säger ju att städning är min grej, haha. Nu sitter jag nere vid busstationen och väntar på bussen som ska ta mig till det ställe som nu är hemma. Det var skönt att lämna ifrån sig nycklarna och stänga den där dörren en sista gång. Det kröp nästan fram en liten tår men jag harklade mig och nu känns det mycket bättre. Niclas har önskat potatisgratäng ikväll så potatisgratäng it is! Självklart gör jag den själv, och jag gör den riktigt bra också. Lite fläskfilé och ruccolasallad till så blir det kanon. Herregud vad skönt det är att ha tid att laga mat och kunna planera och slippa stressa ihop något när man kommer hem efter klockan åtta på kvällen! Man borde vara ledig oftare, haha.

Nu har bussen hunnit komma och lämna Åkersberga. Det känns verkligen jättebra. Den separationsångesten som legat i undertryck en längre tid är som bortblåst. Nu börjar en annan del av livet! Tillsammans med min stora kärlek i Vaxholm, det kan inte bli bättre. Men Åkersberga kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat, jag har gått igenom så otroligt mycket där på så kort tid. Älskat och hatat, vunnit och förlorat.






bland disktrasor och rengöringsmedel

Yes! Nu börjar det äntligen likna något här. Jag är helt utmattad och halvligger för tillfället i soffan. Känslan för tillfället; jag ska aldrig mer städa. Nu väntar jag bara på hyresvärden för inspektion och så jag får lämna tillbaka nycklarna och tacka för mig! Sen iväg till Vaxholm igen där jag inte ska göra ett skvatt på hela dagen förutom att laga middag tills Niclas kommer hem.



semester-selfie




Semesteroutfit: Träningsbyxor, en slapp BH och en t-shirt från H&M! Helt perfekt. Inget smink och ingen parfym, lite deodorant på sin höjd, haha.

måndag igen

Då var den berömda måndagen tillbaka men här deppar vi inte för det! Det bjuds på semester denna vecka och det är så skönt. Idag blir det dock inte att ligga på latsidan! Jag klev upp med mitt hjärta och åt frukost imorse och pussade honom hejdå när han åkte iväg till jobbet. Vi åt faktiskt havregrynsgröt imorse, det är så himla enkelt och gott. Toppade med färska jordgubbar och det satt som en smäck i magen och man står sig ett par timmar till. Nu är jag påväg till Åkersberga för att städa ur den lägenheten. Ser inte riktigt fram emot det men det måste göras och det blir absolut bäst om jag får göra det själv. Det tar nog några timmar men resultatet ska bli lika ljuvligt som alltid annars när jag städar! Städning är min paradgren alltså.

I Vaxholm börjar det likna ett hem nu faktiskt. Köket är helt fixat och klart tillsammans med badrummet. Vardagsrummet, hallen och klädkammaren behöver några timmars omtanke till och vi väntar på att soffan ska komma om någon vecka också.
Igår promenerade vi ner till centrum och kikade runt, åt en mjukglass och bara hade det tokmysigt. Jag fick en dumping i vanlig ordning på mjukglassen, det har blivit så varje gång nu men jag kan inte ge fan i den! Haha. Dålig karaktär när det gäller just mjukglass alltså. Kvällen igår bjöd på middag och ett glas rosé, det var riktigt välkommet efter dagens slit med flyttkartonger och grejer. Nu ska vi bara bo in oss ett par veckor så kommer det nog kännas som hemma sen! Jag sover som en prinsessa i sängen iallafall, den är så himla skönt och jag får inte det minsta ont i ryggen.









evigheternas lördag

Det är med blandade känslor (för min del) vi lämnar lägenheten i Åkersberga en sista gång. Släpvagnen är packad till bredden och allt är med, nu väntar bara uppackningen när vi kommer fram. Märkligt med separationsångest och lycka på samma gång. Det kommer nog kännas bättre snart! Skönt att vara påväg iallafall..




well hello friday

Fredag morgon och helst vill jag bara dö, men jag måste väll ändå säga att jag känner mig rätt fräsh! Sen att det beror på att jag är jävligt snygg och inte för att jag mår bra det är en annan sak, haha. Somnade som en liten säl igår efter middagen, hoppade in i duschen sen bäddade jag ner mig och somnade. Samma visa inatt och jag har väll vaknat tre eller fyra gånger innan väckarklockan ringde. Inga kräkningar men alltför mycket svettningar och illamående. Nu är det sista rycket idag! Sitter på bussen påväg till jobbet och svetten rinner, lämnar förmodligen ränder i solpudret. Jag har bara linne, en transparent kimono och min sommarskinnjacka på mig så varför jag svettas så förbannat vet jag inte. Det är något fel, men jag orkar inte känna efter vad.

Näst sista morgonen i Åkersberga imorse. Inatt blir sista natten, helt sjukt. Jag har sån separationsångest att det inte är klokt. Jag älskar det där stället, så mycket. Jag har gått igenom så mycket inom de där väggarna, varit med om så jävla mycket och nu ska jag bara lämna det. Niclas tycker inte det, han förstår inte vad jag menar och det kanske inte är så konstigt. Det var ju ett halvår i lägenheten innan han kom med i bilden. Men det ska bli skönt att flytta, det kommer bli så fint att bo i Vaxholm. Underbart att få uppleva något nytt! Och en ny säng, herregud vad skönt att få sova som den prinsessan man är igen.

Sista jobbdagen denna vecka idag, nästa vecka är det semester hela veckan! Oh lord vad skönt. Ikväll ska vi ut och äta med mina fina extramammor och jag ska, banne mig, ta ett glas vin!





there's nothing more to it, then just get trough it

Herregud. Varenda cell i kroppen är trött, skriker efter sömn. Skriker efter mat, vitaminer och tillskott. Skriker efter lugn och ro, efter solsken och efter en dag som inte är sprängfylld med stress. Igår somnade jag ovaggat strax innan tio, jag kommer inte ens ihåg att jag sa godnatt till Niclas innan jag somnade, han hann inte ens komma och lägga sig. Vid midnatt vaknade jag och var helt genomblöt. Varenda liten kroppsdel var genomsvettig och sängkläderna var inte längre ljusgrå, dom var mörkgrå. Linnet hade klibbat fast på kroppen och det rann från pannan. Kravlade mig upp för att ta mig till toaletten men höll på att svimma tre gånger på vägen dit. Låg en stund på toallettgolvet och grät, försökte ropa på Niclas men jag hade ingen ork i rösten. Tvättade av mig och försökte somna om senare. Hela världen snurrade och det kändes verkligen som att jag skulle dö. Vad som hände? Jag har inte den blekaste aning. Innan jag lyckades somna om fick jag kliva upp ännu en gång och kräkas. När klockan ringde imorse var jag övertygad om att det var ett skämt, eller en dröm kanske? Det fanns inte på världskartan att jag skulle kliva upp, aldrig i livet. Efter mycket om och men släpade jag mig upp eftersom Niclas hade gjort frukost och sen var det en hel kraftansträngning att klä på sig och fixa håret. Det har varit fruktansvärt långa dagar på jobbet, dagar som aldrig tar slut och arbetsuppgifter som slits mellan varandra. Jag klarar inte riktigt av det. Jag måste ha ordning och reda och allting måste följa schemat, jag har otroligt svårt för impulser och förändringar. All kärlek till mina fina kollegor som håller mitt huvud ovanför ytan dessa dagar, det hade aldrig gått utan er. Jag vet inte vad som är fel med min kropp, men någonting är det definitivt, sånt känner jag av i dagens läge. Nu är det bara imorgon kvar och sen är det semester hela nästa vecka, dra åt pipsvängen vad skönt! Sen att hela lördagen är en stor kraftansträngning med flytt och hela det köret det orkar jag inte ens tänka på idag. Nu är jag äntligen påväg från jobbet efter att ha satt min fot där inne 08.10 imorse. Nu ska jag hem till min älskade sambo, lagad mat på bordet och sen ska vi bara mysa innan jag förmodligen somnar riktigt tidigt ikväll också! Men just det, först ska jag hämta ut paketet som äntligen kommit också, åh vad glad jag blev nu.




hi baby-sis, i miss you



most annoying thing

Det absolut mest irriterande som finns är när man väntar på ett paket, en leverans, och den blir försenad. Jag väntar på ett paket från Nelly, det har jag gjort jävligt många dagar nu. Gick in och spårade kolli-id och det är försenad? Why? Hur svårt kan det vara att leverera ett paket? Detta driver mig till vansinne alltså.



always kept by love

Det är fortfarande overkligt. Hände det verkligen? Lämnade morfar jordelivet? Ibland funderar jag på det tills jag börjar tvivla på hela livet, på hela existensen. Vart är han? Vad gör han? Ser han oss? Det känns så jävla orealistiskt att jag inte kan åka dit och bara dricka en kopp kaffe och lyssna på det senaste skvallret nästa gång jag åker hem till Östersund. När jag tänkte på begravningen känns det som att den aldrig varit, som att jag drömt alltihop. Det känns som det var en annan tid. Jag tänker på dig hela tiden, hela kvällarna. Jag skulle göra vad som helst för en kopp kaffe till, för en kram. Jag skulle göra vad som helst.





baby jag ska ge dig allting du vill ha



favourites of today





What is burning now




Studenten - Mängder med alkohol, dålig mat, för stora portioner, socker i mängder, dålig sömn, stress, dålig självkänsla, inga rutiner och inga mål.

Idag - Knappt någon alkohol, nyttig och energigivande mat, lagom stora portioner, inget socker, regelbunden och jämn sömn, ingen stress, självkänslan på topp, endast rutiner och planering.

Slutsats - Jag tyckte livet var på topp för 4 år sen, så fel jag hade. Livet är på topp nu och jag har aldrig mått bättre.

be tasteful

Tillbaka i vardagen efter midsommarhelgens ledighet. Full fart och lite till på jobbet. Helgen var som sagt fantastisk. Jag är nog den enda i hela Sverige som faktiskt uppskattade det dåliga vädret eftersom vi behövde packa allting inför flytten. Jag trodde aldrig att vi skulle hinna klart, men det gjorde vi. 31 flyttkartonger, en uppsjö med ikeakassar och andra konstellationer av packning. Nu längtar jag bara tills på lördag när vi lastat allting, kört det till Vaxholm och burit upp det i lägenheten. Jag får träningvärk redan nu när jag tänker på allt som ska bäras, haha. Så himla skönt att nästa vecka är en semestervecka för min del så man kan installera sig riktigt u lägenheten och bara vara ledig! Den veckan hoppas jag däremot bjuder på några soltimmar när jag ändå är ledig.







oh we can't hide

Precis som Instagram skjuter ny besökarna på bloggen i höjden. Anledningen? @jagtogbeslutet la upp en bild på mig och mina framsteg inom viktnedgången. Så otroligt roligt och läsa alla kommentarer och verkligen ta emot all kärlek! Ni är ju fantastiska. Jag hinner verkligen inte svara på alla kommentarer, när jag svarat på en har det kommit fem nya, haha. Men jag uppskattar det, mer än allt! All kärlek.



cause you light up the dark

Då kör vi torsdag! Sista arbetsdagen denna vecka innan midsommarhelgen är ledig. Det kommer bli en tung och stressig dag men det biter inte på en viking! Helgen är fullproppad med packning inför flytten, nu ska allt systematiskt packas ner! Herregud, bara lite drygt en vecka kvar nu. Imorgon blir det ett par timmars midsommarfirande på Ekbacken, jag vill gärna se Niclas dansa små grodorna runt midsommarstången! Haha. Någon midsommarlunch med sill osv blir det dock inte, jag vill ha fajitaskväll och så får det bli!

Bjuder på en avklädd bild dagen till ära. Som alla andra gånger skiter jag i att den är lättklädd. Det är min blogg, min kropp, mina framgångar så jag gör precis som jag vill! Success, det är dagens ord.



no more rain checks

Godmorgon och hej en helt ny vecka! Det var något utdraget att kliva upp imorse. Kroppen sa ifrån och ville väll i princip ligga kvar hela dagen, men på med kaffebryggaren och in i duschen så var det löst! Nu är jag påväg till jobbet, kortvecka denna vecka eftersom midsommarafton innebär ledighet. Relativt vanlig arbetsvecka i övrigt, mycket att göra i vanlig ordning. Idag ska jag hålla utbildning hela dagen så förhoppningsvis går den här dagen fort! Helgen bjuder på fulla dagar med flyttpackning, nu ska allting struktureras upp och packas ner, varenda liten pryl! Nästa helg går flyttbilen till Vaxholm, herregud vad fort det gått? Nu ser jag bara fram emot att få det överstökat och avklarat. Lyckligtvis kommer Niclas kompisar Oskar och Dirk hjälpa till att flytta, så jag förhoppningsvis behöver bära så lite som möjligt! Jag står helst bara och pekar med hela handen, haha. Hoppas ni får en härlig måndag allihopa och en fortsatt fin vecka och att helgen varit lika strålande som min!



#kentfest

Världens bästa dag. Jag är så lycklig! Kan inte sluta le, kan inte sluta känna total eufori. Den bästa söndagen någonsin, och jag fick spendera den med min finaste kille. Stort tack för världens bästa födelsedagspresent älskling, det var värt hela världen.



















look again, have a second guess

Äntligen går helgen att ta på. Det har varit en otroligt lång dag på jobbet och det bara snurrar som en karusell i huvudet för tillfället. Men jag är äntligen påväg hemåt! Kvällen bjuder endast på lugn och ro. Jag önskar verkligen att jag hade ett badkar så jag kunde tappa upp ett varmt bad, tända massor med ljus, lyssna på thåström och dricka vin i min ensamhet men en dusch, loka och sällskap med sambon får duga! Haha. Har jag tur har han iallafall redan styrt middag när jag kommer hem. Imorgon ska vi besöka både Ikea och Mio så det vill väll till att det blir en tidig kväll ikväll om man ska orka, speciellt om Niclas ska orka gå på Ikea med mig! Jag är hitler på Ikea alltså, typ som de värsta skogstomtarna i Ullared är jag! Ikeas Ola-Conny liksom, hahah. Sen ska vi hämta upp lillasyster och ha myskväll och massor med kvalitetstid med henne innan jag ska skjutsa henne till Arlanda på söndag morgon 04.30 eftersom hon ska till Italien. Åter igen, skönt med helg även om den här fullproppad med planer!





dancing in the rain

Det spöregnar, verkligen vräker ner. Det är rätt mysigt, så länge man får vara inne. Påväg mot jobbet nu, längtar efter att få igång den här dagen! Studentmottagningen hos Ida igår var supermysig. God mat och bra sällskap! Fröken själv hade fått halva framtanden avslagen på flaket, jäklar vilken kalas! Haha. Efter mottagningen var vi och hämtade bilen, då kom åskan med dunder och brak. Det är så mäktigt, så läskigt men ändå vackert? Jag kanske måste googla vad åskan är ens en gång, jag har fan ingen aning? Haha. Väderfenomen, det räcker kanske så.





let's do it all

Godmorgon världen! Jag gäspar lite mer än vanligt denna morgonen. Jag var otroligt trött igår och skulle precis somna när kvällen tog en annan vändning, ja ni fattar. Mannen var ännu tröttare imorse och vaknade inte ens av sin egen väckarklocka. Han har tvättid nu på morgonen eftersom helgen är så fullproppad med andra saker, skönt för mig att slippa tvätta för en gångs skull! Sen var mjölken slut imorse också, just det. Ingen mjölk? JA MEN DÅ BLIR DET JU INGET KAFFE?! Så jag morrade mest runt imorse och tyckte att håret blev bajs, sminket såg förjävligt ut och inga kläder passade, haha. Efter en latte på pressbyrån är jag nu på banan igen! Påväg till jobbet för att stressa igenom några timmar innan Idas studentmottagning i eftermiddag. Tänk att hon tar studenten idag, den där lilla skitkorven som nyss tog hål i öronen 6 år gammal? Haha, jag låter som en pensionär... Hoppas ni får en fin dag idag mina vänner, här förväntas ovädret med riktigt dunderåska komma mitt på dagen. Jag längtar absolut inte, livrädd.






beside me when the sirens calling

Jag viker ut mig i bloggen. Vem bryr sig? Det är min blogg. Det är min kropp, mitt liv och min förbättring, mina framsteg. Jag är stolt över mig själv. Jag kan, oftast, se tillbaka och veta att jag klivit därifrån. Jag vet att det är långt kvar, men de milen som ligger i perforin nu är de viktigaste och dom är passerade. Jag är glad, jag är lycklig, jag skrattar. Jag mår bra, jag är frisk och jag är hälsosam. Resten är oviktigt. Gamla Frida är begraven, och nya Frida är #sizelycklig och en otroligt fin människa på alla sätt och vis! Ingen trycker ner mig, det är enbart slöseri med tid.



the moment before

Påväg hemåt efter en lång dag på jobbet igen! Denna dagen har också varit en dag där jag går hem och känner; jag älskar mitt jobb. Jag är lika glad när jag går hem som när jag går till jobbet! Det har varit en dag med lyckorus och total tillfredsställelse med livet. I vågor har det kommit stora leenden som inte går att hindra. Jag är lycklig, jag har världens bästa vänner, världens finaste familj och världen underbaraste pojkvän. Jag är snygg som fan, jag får kommentarer dagligen att jag ser bättre och bättre ut för varje dag som går. Vi ska äntligen få flytta till Vaxholm snart och samtidigt går det riktigt jävla bra på jobbet. Kan man kräva mer av livet? Tror inte det. Det är absolut inte konstigt att jag är så LYCKLIG alltså, hello happyface dygnet runt. Imorgon är det bara jobb halvdag innan Idas studentmottagning börjar. Sen hämta bilen efter den eftersom den kommer komma till användning relativt mycket i helgen. På lördag kommer dessutom min bajskorv till lillasyster på besök! För tillfället förtjänar hon stryk så jag ska knöla ihop henne ordentligt och det ska bli mig ett sant nöje, haha! Nu ska jag fortsätta vara lycklig och tillfreds med livet och snart är jag hemma och får pussa på min fina prins, lycka det också i sin renaste form.



quote of today



blow my mind, do it again

Sitter på bussen påväg till jobbet nu, mitt kära jobb. Helt sjukt vad frälst man kan vara vid ett ställe som inte ens är hemma? Oroväckande ju, hur ska jag kunna komma vidare i livet? Jag är ju fast! Haha. Efter en veckas semester var det skönt att komma tillbaka igår, får jobba igen och sköta sitt. Efter en veckas semester? Kom igen nu, haha.
Jag lämnade en sjuk man hemma i sängen imorse, herregud vad klen han var. Dock bara en manlig förkylning men ni vet ju hur det där är.. Jag var ju jätteförkyld när jag kom hem från Östersund och jag har säkert smittat honom, förlåt älskling. Det lät ungefär som att han skulle stryka med igårkväll när han snorade och hostade, andades som att han hade lungcancer och svamlade. Usch och fy! Jag ska äta echinaforce hela dagen så jag inte åker på något igen, det har jag absolut inte tid med.
Igår fick jag fint besök av Ida som behövde få sina naglar fixade inför studenten som kommer dundrande på torsdag. Herregud lilla tjejen, nu kommer vuxenvärlden och äter upp dig snart. Det blir jobb halvdag på torsdag så jag hinner iväg på mottagningen hennes. Sommarfesten på jobbet som är på torsdag får skippas iår, känner absolut ingen ångest över det utan det känns skönt. Det blir garanterat en brakfest utan dess like i vanlig ordning och de brakfesterna har jag varit bäst på, det har varit min paradgren men det är ju faktiskt en arbetsdag på fredag också. Då passar ett glas vin, god mat och fint sällskap på Idas studentmottagning mig bättre iår!
Bryter av att det är så skönt att solen levererar på en klarblå himmel, det ger suverän energi och man behöver inte ha varken paraply eller skinnhandskar!



twice a birthday

Det blev födelsedagsfirande i lördags också! Jag och Niclas åt finlunch på uteserveringen på The Public i det otroligt fina vädret. Senare på kvällen uppvaktade han mig med ännu mer presenter. Biljetter till #kentfest på söndag, ett armband från Thomas Sabo med berlocker och dessutom en silverring, världens finaste. Graverat i ringen fanns "you're my person" och det är våran mening. Han är så underbar, min finaste.

pure happiness




Jag kan titta på denna bilden hur länge som helst. Den gör mig lycklig, den sprider endorfiner i mig och den är ren kärlek. Bästa någonsin, föralltid.

homecoming queen

Ligger utslagen i soffan hemma, hemma i Åkersberga. Det har varit underbara dagar i Östersund med mina nära och kära. Avslutade trippen med en riktigt brakfest igår för att fira min födelsedag. Nu ska jag ha kvalitetstid med min älskade pojkvän hela dagen och hela dagen imorgon. Vi har haft en supermysig dag hittills och jag är så glad att han är så pass nära att jag kan klänga på honom igen! Bjuder på lite bilder iallafall eftersom texten vart så kort, haha.























den fina morgonstunden

Morgonkaffe med min kära mamma. Det är kvalitetstid när den är som bäst! Idag väntar en otroligt tung dag, men solen skiner och den skiner för Morfar. Det kommer bli en dag att minnas, en dag att sörja och en dag att känna närhet med familjen. Begravningsklänningen hänger på sin galge och där får den hänga ett tag till, jag trivs bra i pyjamasen för tillfället. Ceremonin börjar klockan 14.00 sen är det fika och grejer efteråt, sen spenderas kvällskvisten hos morbror med alla goa släktingar. Nej nu ska jag gå och väcka gudmor som ligger och sover även om jag hört att man inte ska väcka den björn som sover, haha.





frisörbesöket

Efter nästan sju timmar igår blev mitt hår äntligen klart. Det blev betydligt ljusare än innan dock med mer inslag av röd/orange än vad som var tänkt. Jag blev supernöjd! Ännu ljusare ska det bli och då är det perfekt att utgå ifrån. Så skönt att få bli lite sommarfin! Stort tack till bästa Bajjan som orkade härda ut alla timmar.






sol i sinne

Östersund, Östersund. Vilken underbar känsla det var att komma hem. Solen sken och det sprudlade kärlek i luften. Började med en finlunch med min bästaste på Pause där det bjöds på god panini och fantastisk latte i vanlig ordning. Vi fick prata ikapp oss en stund och trots att det bara var tre veckor sen sist så kändes det som evigheter sen. Nu har jag satt mig i frisörstolen hos Bajjan, nu ska det bli FÖRÄNDRING här!



hell of a glory

Det har varit underbara dagar med min fina tjej i huvudstaden. Nagelfix, hårfärgning, häng i köpcentrumet, goda cider, tjuvrökning och tjejsnack långt in på kvällarna. Det är så skönt att bara få umgås? slippa planera en massa och hitta på saker. Bara hänga på balkongen och njuta av tillvaron passar oss perfekt! Efter lite incidenter på flygplatsen imorse kom vi tillslut iväg mot Östersund, flamsig flygresa men så mysigt. Min fina Elin, önskar verkligen att vi bodde 60 meter från varandra, inte 60 mil.